چگونه شغل مورد علاقه خود را پیدا کنیم؟

حتماً افرادی را مشاهده کرده اید که از شغلشان ناراحت هستند و به سختی به سرکار می روند. این افراد به دلیل اینکه شغل شان را دوست ندارند دائماً خسته می شوند و ساعت هایی که سرکار هستند بسیار سخت و طاقت فرسا برایشان می گذرد. اگر شما هم جزو این افراد هستید که با اکراه سر کار می روند و معتقد هستید که شغلتان متناسب با هدف و شخصیتی که دارید نیست، این مقاله برای شماست .در ادامه ی مقاله همراه ما باشید تا نکاتی که می توانید با توجه به آن ها شغل مورد علاقه تان را پیدا کنید با هم مرور کنیم.
این حقیقت غیر قابل انکار است که اغلب افراد برای امرار معاش و گذران زندگی ناچار هستند کار کنند ، متأسفانه اغلب افراد از کار کردن متنفر هستند و اگر این امکان را داشتند که کار نکنند هرگز کار نمی کردند، در حقیقت این افراد به کاری که انجام می دهند احساس بدی دارند نه به کار کردن. همه ی انسان ها 70 تا 80 درصد وقتشان را صرف کار کردن می کنند که بخش بزرگی از ساعت های زندگی را به خود اختصاص می دهد، پس شغلی که هر فرد انتخاب می کند باید متناسب با شخصیت و حالات روحی فرد باشد.
راه های شناخت شغل مورد علاقه
برای اینکه بتوانید شغل مورد علاقه و متناسب با خودتان را پیدا کنید باید درون خودتان را واکاوی کنید ، این که یکی بگوید این شغل به شما می آید ملاک نیست. مغز همه ی انسان در طول مدت زندگی تغییر می کند، برخی از این تغییرات به دلیل ژنتیک هستند و برخی دیگر نیز به دلیل عوض شدن ارزش ها و باور ها ایجاد می شوند.
دقت در دوران کودکی
تحقیقات انجام شده نشان می دهند که علاقه بچه ها در کودکی در نوع شغل آن ها در آینده نقش دارد. به عنوان مثال اگر فردی در کودکی علاقه مند به ماشین باشد در آینده در شغل خودرو موفق تر از هر شغل دیگری می شود. شاید به نظر شما این کار بیهوده بیاید اما اولین گام برای پیدا کردن شغل مورد علاقه شناخت و پیدا کردن علایق کودکی است. تحقیقات ثابت کرده اند فعالیت هایی که در دوران کودکی ، هنگامی که مغز تحت تأثیر محیط اطراف نیست به صورت خودجوش توسط کودکان انجام می شود، همان کاری است که کودکان می توانند به عنوان شغل دلخواه در بزرگشانی به آن مشغول شوند.
مشخص کردن خواسته ها جهت یافتن شغل مورد علاقه
یکی دیگر از روش های جالب برای پیدا کردن شغل مورد علاقه و مناسب خود نوشتن مواردی است که علاقه نداریم، به این ترتیب که شما در یک کاغذ تمامی عناوین شغلی که مایل نیستید در آن ها کار کنید را می نویسید. به عنوان مثال شما ترجیح می دهید شغلتان سفر نداشته باشد یا ساعت کاری کمی داشته باشد. نگران نباشید تمامی شغل هایی که مایل نیستید آن ها را انجام دهید بنویسید. در یک ستون دیگر روبه روی هر شغل بنویسید که چرا مایل نیستید این شغل را داشته باشید در انتها به ستون دوم نگاه کنید به راحتی تمام ویژگی هایی که شغل مرود علاقه تان باید داشته باشد مشخص می شود شما با قرار دادن این ویژگی ها در کنار هم می توانید به راحتی شغل مورد علاقه تان را مشخص کنید.
ممکن است بار وال نتوانید شغل تان را مشخص کنید اما نگران نباشید لیست را نگه دارید و هر چند وقت یکبار آن را مرور کنید مطمئن باشید به نتیجه ی دلخواه می رسید. در ارتباط با نوشتن لیست از کسی مشورت نگیرید هیچکس به اندازه شما ،خودتان حالات درونیتان را نمی شناسد. این شما هستید که باید شغل مرود علاقه تان را انتخاب کنید نه هیچ کس دیگری .
به سن اهمیت ندهید
اینکه افراد فکر می کنند اگر سنشان از بیست سال عبور کرد نمی توانند به شغل مرود علاقه شان برسند یا شغلشان را تغییر دهند باوری کاملاً اشتباه است. هیچ زمانی برای تغییر شغل دیر نیست اگر از تصمیمتان اطمینان داشته باشید و برای رسیدن به هدفتان تلاش کنید. بسیاری از افراد پس از 10 سال کار کردن در شغل های مختلف شغل دلخواهشان را پیدا کرده اند پس ناامید نشوید و دست از تلاش برندارید. ممکن است در این راه دیگران شما را ناامید کنند یا مانع شوند، به حرف های دیگران اهمیت ندهید و اگر تصمیمتان برای تغییر شغل جدی است تصمیمتان را عملی کنید.
آشنا شدن با انواع شغل ها
شاید برای شما هم این اتفاق افتاده باشد که ناچار به انتخاب شغل های محدودی باشید که آن ها را می شناسید یا در اطراف شما هستند، این اتفاق زمانی رخ می دهد که شما با شغل های مختلف آشنایی نداشته باشید، برای اینکه با دید باز دست به انتخاب شغل بزنید باید تمامی شغل ها را بشناسید برای این کار می توانید از منابع زیر به عنوان مرجع کمک بگیرید.
خواندن کتاب های مرجع
جست و جو در اینترنت
آگهی های شغلی
جست و جو در شهر
هر کدام از این راه ها به شما این امکان را می دهند تا با شغل های مختلف و جدید آشنا شوید به عنوان مقال شغل های دیجیتال مارکتینگ و بلاگر از جمله شغل های جدیدی هستند که چند سال است در ایران رواج پیدا کرده اند.
نتیجه گیری
عوض کردن شغل راحت نیست ، اگر مطمئن هستید که می توانید برای موفقیت در شغل جدید که مرود علاقه تان است تلاش کنید شغلتان را تغییر دهید. هیچ کس تنها به صرف داشتن علاقه نمی تواند در یک شغل موفق شود ، یک قناد نمی تواند به صرف علاقه به شیرینی قناد موفقی شود و کسب درامد کند. موفقیت یک شبه بدست نمی آید و شما حتی برای پیشرفت در شغل مرود علاقه تان هم باید بسیار تلاش کنید با این تفاوت که این تلاش برای شما شیرین و دل چسب است چون به آن علاقه دارید.
آکادمی اشکان حریت چی از جمله آکادمی های معتبر و پیشرو در زمینه های دور های مدیریت در رسیدن به اهداف و هدف گذاری است. تا کنون بیش از 30 هزار نفر در دورههای مختلف این مجموعه شرکت کردهاند. موفقیت مسیر و فرمول دارد و هر کس فرمول آن را بداند و در مسیر درست قدم بردارد می تواند بهتمامی اهدافی که تعیین میکند برسی در این زمینه شما نیاز به فردی دارید که صادقانه شما را راهنمایی کند.
دیدگاهتان را بنویسید