8 اشتباه رایج در هدف گذاری که باید بدانید

همه ما در زندگی خود اهدافی داریم که دوست داریم به آنها دست پیدا کنیم. با رسیدن به اهدافمان ما در خود احساس رضایت و خشنودی خواهیم داشت. اهداف می توانند متفاوت باشند. هر کس با توجه به شخصیتی که دارد هدفی را در سر دارد و دوست دارد به آن دست یابد. یکی از مهم ترین عوامل موفقیت در رسیدن به اهداف، هدف گذاری درست می باشد. خیلی از اوقات ما به اهداف خود نمی رسیم چون هدف مان را به درستی مشخص نمی کنیم.برای مثال می گوییم می خواهم پولدار شوم. در حالی که افراد موفق در کسب ثروت این گونه هدف گذاری می کنند که می خواهم سالی 2 میلیارد تومان درآمد داشته باشم. هدف گذاری اهمیت زیادی دارد. در این مقاله به 8 اشتباه رایج در هدف گذاری پرداخته شده است.
اهمیت هدف گذاری درست
با هدف گذاری درست شما به خوبی قادر هستید تا مسیر روبری خود را ببینید و برای رسیدن به هدف برنامه ریزی کنید. زمانی که هدف شما نامشخص باشد یا درست تعیین نشده باشد، رسیدن به آن هم سخت تر و برنامه ریزی برای رسیدن به آن هم دشوارتر خواهید بود. بنابراین شما باید به درستی هدف خود را تعیین کنید و از 8 اشتباه رایج زیر در هدف گذاری اجتناب کنید.
1.دلیل پشت هدف خود را ندانید
یکی از اشتباهات رایج در مورد هدف گذاری اینست که خیلی ها اصلا نمی دانند که چرا می خواهند به یک هدفی دست یابند. برای مثال آنها دوست دارند مشهور شوند اما حتی نمی دانند چرا شهرت را دوست دارند و با آن می خواهند چکار کنند یا می خواهند پولدار شوند اما نمی دانند با پولدار شدن دنبال چه چیزی هستند. افرادی که دلیل هدف خود را می دانند در رسیدن به هدفشان بسیار موفق تر هستند. برای مثال فردی می گوید می خواهم اینقدر در سال درآمد داشته باشم و پولدار شوم تا به خانواده خود و افراد ضعیف جامعه کمک کنم. داشتن دلیل به شما انگیزه می دهد تا در رسیدن به هدف خود از شکست ها ناامید نشوید و به تلاش خود ادامه دهید.
2.اجازه دهید تمایلات نفسانی تان هدف گذاری کنند
تمایلات نفسانی خیلی از اوقات اهدافی را برای ما تعیین می کنند اما شما نباید اجازه ای این کار را بدهید. شما نباید برای شهوات و نفسانیت های خود هدف تعیین کنید بلکه باید بر اساس ارزش های والای انسانی و الهی هدف گذاری کنید. هیچ وقت نگویید که می خواهم پولدار شوم تا با آن ماشین بخرم و به دیگران فخرفروشی کنم. این نوع هدف گذاری ها بسیار اشتباه هستند و در بیشتر موارد هم به سرانجام نمی رسند.
3.هدف بسیار بزرگ انتخاب نکنید
یادتان باشد که سنگ بزرگ نشانه نزدن است. شما در ابتدا باید بر اساس سرمایه و توانایی های خود هدف گذاری کنید. انتخاب هدف بسیار بزرگ یکی دیگر از اشتباهات رایج در هدف گذاری است. برای مثال شما اگر تعیین کنید که دوست دارم شرکتم در عرض یک سال جز بهترین های کشور باشید مسلما به هدف خود نخواهید رسید. اهداف شما باید واقع بینانه و منطقی و به دور از اوهام و خیالات باشند. اگر در حال حاضر هدف بزرگی را برای خود تعیین کرده اید آن را بخش بخش کنید و هر بار سعی کنید به یکی از آنها برسید.
4.تعیین اهداف متعدد
اگر شخصی هستید که هم زمان برای خود سه یا چهار هدف تعیین کرده اید باید بدانید که چندان در رسیدن به آنها موفق نخواهید شد. شما با این کار توانایی و انرژی و تمرکز خود را روی انجام کار برای چند هدف تقسیم می کنید. شاید بگویید که می توانم همه آنها را با هم انجام دهیم اما در اشتباه هستید. هر بار یک هدف مشخص و دقیق برای خود تعیین کنید و پس از رسیدن به آن هدف بعدی را مشخص کنید.
5.هدف گذاری مبهم و نامشخص
همان طور که گفته شد هدف شما باید مشخص و دقیق باشد. این که شما بگویید می خواهم پولدار شوم هیچ معنی ندارد. این هدف باعث هیچ گونه عملی در شما نمی شود. اما اگر بگویید می خواهم ماهی 10 میلیون از طریق فضای مجازی درآمد کسب کنم باعث برنامه ریزی و حرکت خواهد شد. هدف باید دقیق و تعریف شده باشد. کلی فکر کردن در هدف گذاری اشتباه رایج دیگری است که صورت می گیرد.
6.هدف بسیار کوچک برای خود تعیین کردن:
همان گونه که اهداف بسیار بزرگ نشدنی و خطرناک هستند اهداف کوچک هم باعث تنبلی و عدم حرکت شما می شوند. برای مثال فرض کنید شما الان ماهانه 3 میلیون تومان درآمد دارید و هدف خود را تعیین می کنید که دوست دارم ماهانه 4 میلیون درآمد داشته باشم. این هدفی کوچک است که باعث می شود تا شما هیچ حرکت خاصی انجام ندهید. شما حداقل باید هدف خود را کسب درآمد ماهانه 7 میلیونی تعیین کنید تا باعث انگیزه و تلاش و برنامه ریزی درون شما شود. رسیدن به اهداف آسان و کوچک راحت است اما فایده ای برای شما نخواهد داشت چون توانایی های شما را به چالش نخواهید کشید.
7.توجه نکردن به عادات
یکی دیگر از اشتباهات رایج در هدف گذاری اینست که بدون توجه به عادات رفتاری خود هدف تعیین کنید. رسیدن به یک هدف کاملا به عادات شما بستگی دارد. اهدافی که برای رسیدن به آنها نیاز به تغییر زیاد در عادات یا حتی خلاف عادات عمل کردن باشید در بسیاری از موارد با شکست مواجه می شوند. بنابراین در هنگام هدف گذاری به عادات خود توجه کنید. برای مثال اگر فردی هستید که چندان اهل تحرک نیستید هدف کاهش وزن سریع در عرض 1 ماه برای خود تعیین نکنید.
8.هدف گذاری در زمان های خشم و استرس:
شاید باورتان نشود اما خیلی ها اهدافشان را زمانی تعیین می کنند که یا استرس سراسر وجودشان را فرا گرفته است و یا از چیزی عصبانی و ناراحت هستند. برای مثال دقت کرده اید که خیلی ها در شب امتحان می گویند که از ترم بعد حتما به طور مداوم و مرتب درس می خوانم. این هدف در اکثر موارد عملی نمی شود چون در زمان استرس تعیین شده است. شما باید در زمان های مثبت و زمان هایی که ذهن آرام وشادی دارید هدف گذاری کنید.
منبع:
https://www.coursecorrectioncoaching.com/goal-setting-mistakes-to-avoid/

دیدگاهتان را بنویسید